Már nem sokáig jelentkezhet a felsőoktatási képzésekre

szerző: Jobline
2014 február 13. Szóljon hozzá

Február 15-én éjfélig lehet jelentkezni a 2014 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre. A jelentkezés benyújtásakor fontos a kötelező iratok mellett a többletpontokat igazoló dokumentumok csatolása, hogy ezzel is növelje felvételi esélyeit a jelentkező. Előnyös helyzetben van az, aki az idei felvételi előtt már szerzett valamilyen szakképesítést, OKJ-s bizonyítványt, hiszen a felvételi pontszámításnál értékes többletpontokat szerezhet vele.

Szombat éjfélig lehet elektronikusan és hagyományos úton jelentkezni a 2014 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre. A felvételi összpontszámot a tanulmányi pontok, az érettségi pontok valamint a többletpontok adják. Többletpontokhoz több jogcímen is hozzá lehet jutni, ezeket a vonatkozó rendelet két fő csoportra osztja: jogszabály alapján és képzési területenként adható többletpontokra.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Előnyös helyzetben van az, aki az idei felvételi előtt már szerzett vagy szerez valamilyen szakképesítést, OKJ-s bizonyítványt, hiszen amellett, hogy máris jó elhelyezkedési lehetőséget kínáló szakmája van, a felvételi pontszámításnál is értékes többletpontokat szerezhet vele. A felvételi tájékoztatóban megtalálható, hogy melyik képzési területhez tartozó alapképzési szakokon kapható emelt szintű vagy felsőfokú OKJ-s szakképesítés után többletpont. Egy OKJ-s, szakirányú emelt szintű vagy felsőfokú szakképesítés 24 többletpontot érhet. Ha a képzést igazoló dokumentum a felvételi jelentkezés határidejéig még nem áll rendelkezésre, az 2014. július 10-ig pótolható.

Forrás: Felvi.hu

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

„Népszerűek azok az OKJ-s képzések, melyekkel nemcsak keresett szakmát lehet szerezni, de a későbbi továbbtanulás során többletpontokat is. A hatályos OKJ szerinti képzések között keresett például a pénzügyi ügyintéző, a számviteli ügyintéző vagy a vámügyintéző képzésünk. A korábbi OKJ szerint megszerzett informatikai rendszergazda, társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó vagy akár az idegenvezető képzés is sokat érhet a felvételi pontszámításnál” – mondta el Bársony Csaba, az országos hálózattal rendelkező Perfekt Zrt. oktatási igazgatója.

Ha valaki úgy érzi, nem biztos, hogy elegendők lesznek a mostani jelentkezésnél a pontszámai a sikeres felvételihez, már most érdemes elgondolkodnia azon, hogy egy érettségivel megkezdhető szakképesítés segítségével szerezzen többletpontokat a következő felvételihez. „Több, elismert szakképesítést nyújtó képzés is megkezdhető érettségivel, például a pénzügyi és számviteli ügyintéző, a közbeszerzési referens vagy a banki, befektetési termékértékesítő. Ezeken a képzéseken a munkaerőpiacon keresett szakmákat sajátíthatunk el” – hangsúlyozta Bársony Csaba.

További részletekről a felvi.hu oldalán tájékozódhat.
 

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

határidő  •  felsőoktatás  •  OKJ
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)