Mérgező főnök vagy? A Google kutatásából most megtudhatod

szerző: Jobline
2018 július 03.

Nyolc tényező alapján kapunk választ a kérdésre.

A Google a közelmúltban egy sokoldalú tanulmányt végzett a vezetői viselkedésről. A Google People Innovation Lab csapata teljesítménybecslések, munkavállalói felmérések, vezetői jelölések és egyéb források adatainak segítségével értékelte a legmagasabb és a legalacsonyabb pontszámmal rendelkező menedzserek közti különbséget, és 8 olyan tulajdonságot is azonosított, amelyek a mérgező főnökökre jellemzőek.

Ha vezető vagy, szánj egy percet az alábbi listára, és nézd meg, mennyi illik rád ezekből a kijelentésekből:

#1. Frusztrált vagy, amikor egy alkalmazottat egy képesség elsajátítására kell tanítanod. A Google tanulmánya szerint az alkalmazottak nagyra tartják azokat a vezetőket, akik képesek alkalmazottaik megfelelő felkészítésére.

#2. Úgy érzed, többször is ellenőrizned kell egy alkalmazottad munkáját. Ez a mikromenedzsment egy formája, és nagyon mérgező tulajdonságnak számít.

#3. Nem érzel vágyat arra, hogy bármit is megtudj a munkatársaidról, csak arra vagy kíváncsi, hogy helyesen végzik-e munkájukat vagy sem. Az érzelmi intelligencia a sikeres vezető egyik legnagyobb jele. A gondoskodás létfontosságú a bizalom és a tisztelet megszerzéséhez.


Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK


#4. Mindig le vagy maradva, és túl sok irányba szóródsz szét. Ha úgy tűnik, nincs a kezedben az irányítás, akkor az a rossz önmenedzsment jele. Ha nem tudod kezelni a saját hatékonyságodat és produktivitásodat, akkor nem számíthatsz arra, hogy mások a legjobbat hozzák ki magukból.

#5. Inkább az irodádban maradsz, mint hogy a csapatoddal beszélgess. Az antiszociális tendenciánk olyan emberekre jellemzőek, akik úgy érzik, rossz a kommunikációs készségük.

#6. Úgy érzed, hogy az alkalmazottaid fejlődése legyen csak az ő gondjuk, és ne a tiéd. A csapat sikerébe való befektetés erősíti a lojalitást és a megtartást. Számodra is sokkal értékesebb munkaerők lesznek így.

#7. Nem tervezed a részleg fejlesztését, mert nem tudod elképzelni, hogy valaha is eléred a céljaidat a jelenlegi csapatoddal. A jó menedzsereknek mindig van egy jól megfogalmazott elképzelésük a növekedésre, amit a csapat számára is közvetíteni tudnak, hogy motiváltak legyenek.

#8. Utálod, hogy néhány munkatársad olyan képességekkel rendelkezik, amelyek arra kényszerítenek, hogy függj tőlük, mivel te nem rendelkezel ezekkel. A legjobb vezetők ismerik a saját erősségeiket, és nem érzik veszélyeztetve magukat a csapat ereje miatt.

Ha ezek közül egynél többre igennel válaszolsz, akkor nem vagy hatékony vezető, sőt viselkedésed akár mérgező is lehet a többiekre nézve.

A munkahelyi személyiséged elárulja, vezetői alkat vagy-e egyáltalán

A Gallup tanulmányai szerint a vállalatok 82 százaléka hibát követ el abban, kiket választ vezetőnek. Nem mindenki rendelkezik ugyanis az ehhez szükséges munkahelyi személyiséggel. Ez persze nem azt jelenti, hogy rossz ember vagy, csupán azt jelzi, hogy olyan karrierlehetőséget kell találnod, amely lehetővé teszi számodra, hogy független, külső munkatárs legyél, ezáltal boldogabb és elégedettebb a karrieredben. Az erősségeid egyedülálló kombinációjának megtalálása sokkal fontosabb, mint hogy el tudd magadról mondani, hogy főnök vagy. A „mérgező főnök„ titulus elnyerése ugyanis egyáltalán nem tesz jót a karrierednek.

Az Inc cikke nyomán

 


Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!


kutatás  •  Google  •  rossz főnök
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen