Rives Consulting a MetLife kiemelt partnere (x)

2023 augusztus 02.


A MetLife Prémium Partnereként bemutatjuk Rives-Abreu Rafaelt. Kubai származású, aki több mint 30 éve Magyarországon telepedett le. Debrecenben tanult vegyészként, később MBA oklevelet szerzett a gödöllői egyetemen. Két éve pénzügyi tanácsadóként tevékenykedik s a szakma kiválóságához tartozik. Ezt bizonyítja az elismerések s ügyfelei visszajelzése. Tagja az MDRT-nak (Million Dollar Round Table), mely egy független nemzetközi szervezet. Tagjai kivételes szakmai tudásukról és szigorú etikai normáikról tesznek tanúbizonyságot. Az MDRT 62 000 tanácsadó taggal rendelkezik világszerte, akik közé bekerülni statisztikailag mindössze a tanácsadók 1 %-a tud.

Mint ahogy a neve elárulja, Rafael nem Magyarországon született. Rafael Kubából származik, pontosabban Havannából való. Még 18 éves sem volt, amikor a kubai államtól ösztöndíjat nyert kivaló tanulmányaiért.

Az egyetemi tanulmányaihoz Magyarországot választotta, s Debrecenben diplomázott,  vegyész-kémia szakos tanárként. Néhány évig egyetemi tanársegédként dolgozott, aztán több, mint 15 évig multinacionális cégeknél dolgozott különböző vezetői beosztásokban. Már ekkor megtapasztalta, hogy mennyire fontos a kis és középvállalkozások számára is a pénzügyi gondolkodás. Tapasztalata, és szakmai meggyőződése késztette, hogy átálljon erre az oldalra.

Több éve, mindenféle tapasztalat nélkül, de tudatosan kezdte meg pályafutását a pénzügy világában, majd megalapította saját cégét. 2 területre specializálódott. Ez jóval nagyobb rálátást tesz lehetővé számára az adott területek igényeire.

Szereti a munkában, hogy minden nap más, nincs két ugyanolyan ügyfél és probléma és rendkívül hamar felméri az ember, ha valamely alkalmazott módszer nem működik vagy változtatni kell azon.

A MetLife történetében egyik legsikeresebb kezdő éveit produkálta. Már az első évben MDRT tag lett és mára több, mint 300 elégedett ügyfele van, és folyamatosan nő a számuk. Egy 3 fős csapatot irányít, a létszáma bővül, lakossági, vállalati és Magyarországon élő latin-amerikai közösségi területen belül .

Rafael mottója: Nem igazán a szívverésem tart engem életben, hanem az érzés, hogy van miért és kiért dobognia. A családomért, az ügyfeleimért és a munkámért.

 

Szeretnénk kedveskedni a HVG olvasóinak. Amennyiben erre a cikkre hivatkozva keresik fel őt, abban az esetben egy térítésmentes konzultációs órát nyújt.

Rives-Abreu Rafael
+36 20 978 8048
[email protected]

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen