Nagyot kaszálhatnak a cégek a kismamák után

szerző: Jobline
2012 június 29.

A kormány uniós pályázatokkal segítené a gyesről, gyedről visszatérő kismamák foglalkoztatottságát a kormány a Napi Gazdaság írása szerint.

Összesen másfél milliárd forint értékben lehet pályázni bértámogatásra, részmunkaidős munkahelyre, távmunkához szükséges informatikai háttér kialakítására, illetve a dolgozó integrációjához szükséges képzésekre - írja a Napi Gazdaság.

A pályázatra elsősorban olyan kkv-k jelentkezését várják, akik gyesről vagy gyedről visszatérő nőket foglalkoztatnának. A vissza nem térő támogatás összege 1 és 10 millió forint között alakul.

A lap szerint a kismamák inkább a távmunkát részesítik előnyben, a részmunkaidős foglalkoztatás az alacsony bér és a kedvezőtlenebb munkahelyi pozíció miatt kevésbé népszerű. További gondot jelenthet, hogy vannak olyan munkakörök (például az oktatásban vagy az egészségügyben), amiket se ilyen megoldással, se rugalmas munkaidővel nem lehet megoldani, így az ilyen munkahelyeken dolgozók kieshetnek a programból.

Ellenben a kereskedelemnek kedvezhet ez a lehetőség, de félő, hogy azok a vállalkozások, amik az adminisztrációs terhek miatt eddig sem alkalmazták a távmunkát vagy a részmunkaidős foglalkoztatást, ezután sem fogják. A pályázat fontos eleme ugyanis az a vállalás, hogy évekig megtartják a munkahelyet.

Gyes  •  kismama  •  munkáltató  •  pályázat  •  cég
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen