Mik az angliai hiányszakmák?

szerző: Jobline
2012 július 06.

Nem egyedi jelenség, hogy míg egyes területeken túlképzés és túljelentkezés van, addig más szaktudású dolgozókért szinte két kézzel kapkodnak a munkaadók. a TNT Magazine összeszedte, mik azok a szakmák Angliában, amikkel szinte garantáltan el lehet helyezkedni.

Balerina

Nagyon nehéz képzett, profi táncost találni - állítja a magazin.

Hegesztő

Érdemes legalább három éves szakmai tapasztalattal a háta mögött nekivágnia az útnak. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal szerint egyébként hegesztőnek Magyarországon is érdemes menni, hiszen szinte minden régióban hiányszakmaként van feltüntetve.

Séf, szakács

A legtöbb helyen 5 év szakmai tapasztalatot várnak el, de nem kizárt, hogy kevesebbel is meg lehet csípni egy jó ajánlatot.

Szociális munkás

Gyermek-és családsegítőből viszonylag kevesen vannak Angliában, de sokkal többre lenne szükség, ezért tárt karokkal várják a külföldi szakembereket is.

Tanár

Persze nem akármilyen: a természettudományokat kell ismernie annak, aki tanárként próbál szerencsét Angilában. Egy Kanadából érkezett biológia tanár szerint Angliában sokkal egyszerűbb elhelyezkedni, mint otthon. Az irodalom- és matematika tanárokból viszont túlképzés van, azzal kevesebb sikerrel lehet járni.

Anglia  •  London  •  hiányszakma
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen