Hatalmas hibák az önéletrajzban

szerző: Jobline
2012 november 14.

Olyan tipikus, rendszeresen előforduló bakikat gyűjtöttünk össze, amibe az álláskeresők nagy része állandóan belecsúszik.

Magyarázkodás

Felesleges a CV-ben mindenféle személyes megjegyzés, széljegyzet vagy magyarázkodás. Igyekezzen csak a tényeket közölni, és ha ez minél rövidebb lesz, annál jobb. További negatív pont, ha érzelmi megnyilvánulásokat visz bele az írásába. Mindenféle kifejtés maradjon az állásinterjúra, de ott is figyeljen az olyan apróságokra, mint például ne szidja volt munkáltatóját, kollégáit. Ezek mellett kiemelten figyeljen oda a helyesírására!

Túlzásba vitt referencia

Több oldalnyi referenciát mellékel, holott ezt nem kérték? Feleslegesen bombázza velük a HR-est, valószínűleg átolvasás nélkül a kukában fog landolni. Bőven elég, ha röviden az önéletrajzába beleírja, hol és milyen munkakört töltött be korábban.

Forrás: Flickr.com

Sablonok

Vannak kulcsszavak, amiket már unásig elcsépelt az összes álláskereső. Ilyenek például a csapatjátékos, motivált, dinamikus, jó problémamegoldó, vállalathoz hű, stb. Legyen inkább három kulcsszó, és azokhoz írjon konkrét példákat (ötletek erre ide kattintva).

önéletrajz  •  hiba
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen