Magyar fiatalok karrierjét egyengeti a Nestlé

szerző: Jobline
2014 szeptember 18. Szóljon hozzá

A Nestlé a Fiatalok Foglalkoztatásáért európai kezdeményezés részeként több mint 150 állást és 90 gyakornoki pozíciót biztosított Magyarországon a 30 év alatti korosztálynak közel egy év alatt. A minap a vállalat üzleti partnerei is csatlakoztak, a fiatalok foglalkoztatását elősegítő vállalásokat téve.

Négy fiatal közül egy munkanélküli Európában. Magyarországon ugyan javul a helyzet, de még így is több mint duplája a fiatalok munkanélkülisége az átlagosnak. Az aktuális munkaerőpiaci helyzet jelentőségét és a vállalati szektor aktív szerepvállalásának fontosságát felismerve a Nestlé nagyszabású európai kezdeményezés elindítása mellett döntött tavaly novemberben. A Nestlé a Fiatalok Foglalkoztatásáért Kezdeményezés részeként a cég vállalta, hogy 2016-ig húszezer 30 év alattinak biztosít munka- vagy gyakornoki lehetőséget az európai piacokon. A tavalyi célkitűzések után az elmúlt nyolc hónapban közel 8 000 munkalehetőséget biztosított a vállalat Európában.

Magyarországi sikerek
A Nestlé az elmúlt 4 évben a jelentős beruházásainak köszönhetően 25 százalékkal több munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, elérve mára a több mint 2000 főt. A Nestlé a Fiatalok Foglalkoztatásáért Kezdeményezés keretein belül a cég tavaly novemberben vállalta, hogy 50 százalékkal emeli a gyakornoki pozíciók számát és 180 gyakornoknak biztosít munkatapasztalat-szerzési lehetőséget 2016 végéig. Célul tűzte ki továbbá, hogy 150 harminc év alatti fiatal számára biztosít munkalehetőséget három év alatt. Ebből 2014 nyarára több mint 150 harminc év alatti fiatal és 90 gyakornok foglalkoztatása már meg is valósult a Nestlé Magyarországnál.

Partnerségben a jövő generációjáért
Európában 200 partnercég csatlakozásával a Nestlé hivatalosan útjára indította az Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért partnerprogramot, több mint 100 000 munkalehetőséget teremtve ezzel a 30 év alatti fiataloknak. A magyarországi cégek közül az Adecco, az Aon Hewitt Magyarország, Dunapack Kft., a Flow Csoport, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, a Nielsen Magyarország, az OSG Form, a Randstad Magyarország és a White&Case Ügyvédi Iroda csatlakozott a programhoz.

A Nestlé üzleti filozófiájával, gyakornoki és egyéb munkavállalói programjaival, illetve a cég munkatársainak tapasztalataival személyesen is megismerkedhet a HVG Állásbörzén!  

Regisztráljon online a HVG Állásbörzére, hogy elkerülje a sorban állást a helyszínen! Ha regisztrál, utólag is jelentkezhet majd a kiállítók állás- és képzésajánlataira.

Kövessen minket a Facebookon!

Regisztráljon a
Jobline-on, hogy megtalálja álmai állását és első kézből értesülhessen a legújabb munkaerőpiaci trendekről!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)