Elszigetelődtél? 3 tipp, hogyan nyílj ki újra a világra!

szerző: Jobline
2020 január 03.

Ha csak nem vagy gomba, nem fogsz sötét elszigeteltségben boldogulni. Ennek ellenére rengeteg vállalkozó könnyen elszeparálódik másoktól. Könnyű belesüppedni ebbe az állapotba, ám ezzel csak saját fejlődésüket, a munka és magánélet egyensúlyának teljesülését akadályozzák.

Az emberi kapcsolat ugyanis a személyes és szakmai siker kritikus eleme, hozzájárul a mentális egészség javításához, megkönnyebbíti a nehéz dolgok elviselését. Dr. Payne Byrson pszichoterapeuta és a New York Times szerzője szerint döntéseink, agyunk frontális lebenyének működése függ kapcsolataink minőségétől. Más szavakkal barátok nélkül nem tudunk teljes mértékben funkcionálni.

Noha rohanó világukban nehéz időt találni barátságaink ápolására, próbáljunk mégis időt szakítani erre az alábbiak segítségével:

Forrás: Jobline


#1. Menj ki az ajtón

Soha nem fogsz azzal találkozni, aki egész nap az asztalánál ül. Menj ki az ajtón, keresd meg azt a helyet, ahol a munkatársaid összegyűlnek. Mások informális szintű megismerése új szférákat és perspektívákat kínál. Ráadásul így az első és nem az utolsó ember leszel, aki értesül a fontosabb változásokról, hiszen jelenléted miatt nem fogsz olyan nehezen megfoghatónak tűnni, mint az, aki elzárkózik a társaságtól. Nem feltétlenül kell mindig mélyenszántó beszélgetésre törekedni, már egy felszínes folyosói csevej is kielégítheti az emberi kapcsolatok iránti kollektív igényünket.

Nézd meg legfrissebb állásainkat:


BUDAPESTI ÁLLÁSOK

KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK

ADMINISZTRÁCIÓS ÁLLÁSOK

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ÁLLÁSOK

IT ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓS ÁLLÁSOK

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS KERESKEDELEMI ÁLLÁSOK

HR-ES ÉS MUNKAÜGYI ÁLLÁSOK

SZAKMUNKÁS ÉS FIZIKAI MUNKÁS ÁLLÁSOK

 #2. Én-idő helyett mi-idő

Bizonyára már hallottál az én-idő fontosságáról. Fontos, hogy jusson idő a „mi”-re is, ami ez esetben a barátokat és a családot jelenti. A közösségben töltött idő legyen szent, és próbáld ezeket nem elhalasztani akkor sem, ha aznapra túl sok teendő akad. Ha a kezdetben úgy érzed, magánjellegű áldozatot kíván tőled, hogy másokkal találkozz, időnként emlékeztesd magad arra, hogy a kollégákkal való kapcsolattartás hosszú távon hoz hasznot. Kezeld úgy a személyes életedet, mintha az is munka volna, a családot pedig úgy, mintha ügyfelek lennének. Amikor a mi-idődet töltöd, légy teljesen jelen, mert ez mutatja, hogy értékeled a másikat.

#3. Törleszd a karma-számlát

Tedd szokásoddá, hogy másoknak segítesz, és ne várj arra, hogy valaki segítséget nyújtson. Ha látod, hogy valaki rászorul, cselekedj. Lehet, hogy szükséged lesz majd szívességre, és minél segítőkészebb voltál, annál valószínűbb, hogy te is kapsz másoktól. A segítségnyújtás természetesen akkor is helyénvaló cselekedet, ha mások nem viszonozzák.

Ha úgy érzed, izolálódtál, és erre az érzésre még a tél is rádob egy lapáttal, tervezz meg egy reggelit egy régi kollégáddal, vagy készíts vacsorát azoknak a barátaidnak, akiket egy ideje már nem láttál. Csak akkor fejlődhet a karriered és a személyiséged, ha minden szinten ápolod emberi kapcsolataidat.

A Recruiter cikke nyomán

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről! 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen