A Facebook és a Google is ott volt a Pride-on

szerző: Jobline
2013 július 02.

Két éve még 70 dolgozó képviselte a Facebookot a Pride-on, míg idén már 700-an vettek rajta részt, vagyis a dolgozói létszám 15 százaléka, Marck Zuckerberggel az élen - írja a Wall Street Journal.

A vasárnapi, San Francisco-i Pride-on a Szilícium-völgy legnagyobb munkáltatói hatalmas létszámmal vonultak ki. A Google-től 1400-an vettek részt a melegfelvonuláson, mintegy 40 százalékkal többen, mint tavaly - írja a Wall Street Journal. Az Apple is képviseltette magát az eseményen, de a sajtósuk nem kívánt részleteket közölni az újságíróknak.

Idén a Facebook-tól legalább 700-an voltak ott a Pride-on, ezt a számot pedig megdobta az alkalmazottak barátai, családtagjai jelenléte is.

Magyarországon a cégek idén kezdenek nagyobb szerveződésbe: a Prezi, a Google és az espell Nyitottak vagyunk néven közösségi kezdeményezést indítottak a nyitottságért.

"Nyitott vállalatokként alapvető értéknek tekintjük, hogy munkatársainkat és partnereinket kizárólag tetteik és teljesítményük alapján ítéljük meg, tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra" - fogalmaztak.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Facebook  •  Google  •  CSR  •  homoszexuális  •  Pride
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen