Ne fusson bele ezekbe a hibákba, ha állást keres

szerző: Jobline
2013 november 25. Szóljon hozzá

Azon felül, hogy túl sok bulizós fotót tölt fel magáról, még rengeteg apró, de jelentős hibát el lehet követni a közösségi médiában, ami miatt könnyen elbukhatja a megpályázott pozíciót - írja a Business Insider.

Hiába vannak nagyon sokan jelen a közösségi médiában, még mindig nem egyértelmű mindenkinek, hogy egy felelőtlen klikkeléssel mekkora bakikat lehet elkövetni, amik miatt akár egy álláslehetőséget is el lehet bukni.

A Business Insider olyan megtörtént történeteket gyűjtött össze, amikből valószínűleg ön is tanulhat: mi az, amit semmiképp se csináljon, ha állást keres?

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Részleteket a Facebookon

Csak annyit osszon meg, hogy állást keres a részletekről ne posztoljon. Főleg kínos, ha lelkendezik, mennyire jól sikerült egy interjú, majd a végén mégsem ön kapja meg az állást.

Ellenőrizze az eszközöket!

Egy fiatalember nagyon kínos helyzetbe került egy Skype-os állásinterjún. Nem ellenőrizte a hangot, amiről pár perc után derült csak ki, hogy nem működik. Az interjút végül telefonon bonyolították le, de a pályázó annyira zavarban volt, addigra, hogy nem tudta a legjobb formáját hozni.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Kicsit sem hasonlít a fotójára

Egy szakember elmondta, egyszer nagyon becsapottnak érezte magát. Egy nő nagyon szép, profi képet töltött fel magáról a LinkedIn-re, a személyes találkozáson azonban teljesen más volt már. A ruhája nem volt rendben, a haja zilált volt, fel sem ismerte volna, hogy a két nő egy és ugyanaz.

Ne égessen fel mindent maga mögött

Van, aki kreatív Youtube-os videóban közli a felmondását a világgal, de általában nem ez a legjobb módszer. Inkább legyen visszafogott, ne posztoljon meggondolatlanul, nem tudhatja, mikor lesz szüksége a régi kapcsolataira.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)